Siguranta

Rezervoarele sunt fabricate dintr-un otel special (tratat impotriva fisurilor) cu o grosime de 3,5 mm. Ele sunt fixate pe autovehicul cu platbande si suporti dimensionati sa garanteze, cu rezervorul plin, buna ancorare la solicitari datorate unei accelerari sau decelerari extrem de mari.
    Rezervoarele autovehiculelor pe gaz sunt construite dintr-un aliaj special de 20 de ori mai rezistent la strapungeri decat rezervoarele de benzina, metanol sau etanol.
    Noile recipiente cilindrice sunt construite cu un dispozItiv care nu permite umplerea lor peste capacitatea de 80% permitand, in cazul cresterii temperaturii, cresterea gazului in volum fara a iesi gazul din rezervor.
    Datorita dispozitivului special montat pe rezervor, acesta nu se va umple decat la 80% si 3% din capacitate, asigurandu-se in felul acesta crearea unei perne de aer pentru dilatarea gazului.
    In cazul opririi accidentale a motorului, sistemul electric SAFETY CAR inchide gazul in trei puncte (pe rezervor in spate si in cele doua electrovalve din fata).
    GPL-ul are cea mai mica raza de flamabilitate dintre toti carburantii alternativi.
    GPL-ul si aerul nu se vor aprinde decat daca sursa de caldura ajunge la cel putin 940 de grade Fahrenheit. In contrast o sursa de benzina se aprinde daca sursa de caldura ajnge la 430-500 e grade Fahrenheit.